baardje met een staartje
dinsdag 30 maart 2010
Vreugde, hiep hiep! Deze jongen zit namelijk ongeveer op de helft van de scriptie wat betreft het schrijfwerk. Best wel fijn. Daarnaast begin ik er elk dag een beter gevoel over te hebben en dat is natuurlijk al helemaal meegenomen. Meestal slijt ik de dagen tuis op het erf, werkend in de gasten-kamer, soms in de universiteitsbibliotheek van de Antom de Kom Uni, ook bekend als little Inda…Maar goed. Verder gaat de laatste week in voor mij. Oh mi Gado, wat zal Suriname mij missen zeg…Things won’t be the same without me… Maar zonder dollen, volgende week woensdag stap ik aan ‘board’ van de vliegende doodskisten van de SLM en dan ben ik donderdag in de ochtend thuis of in het ziekenhuis- gunstigste twee scenario’s. Gister is een ‘couchsurfer’ vertrokken. Een paar weken geleden werd ik benaderd op de couchsurf site of hij een paar nachten mij kon logeren. Couchsurfen is een goodwill initiatief en gaat uit van het idee dat wanneer je een bank over hebt voor iemand om op te slapen, iemand dan daar gebruik van zou kunnen maken. Overal ter wereld hebben mensen zich aangemeld, is heel mooi. Altijd gratis, gewoon om elkaar te helpen. Veel mensen op doorreis maken er gebruik van om zo kosten te besparen en misschien nieuwe mensen te ontmoeten. Een paar daagjes. Onze couchsurfer is 3 weken gebleven, trad op als volwaardig lid van het gezin. Sliep niet op de bank, maar op een comfortabel in hoogte verstelbaar Auping bed en later op tweepersoonsbed in het andere gastenverblijf. Zijn volledige vakantie heeft hij bij ons doorgebracht uiteindelijk. Nu hebben we weer ander volk over de vloer. Twee Australiërs, een stel van rond de 55. Hij heeft een eigen auto gebouwd waar een tent bovenop kan en zit,en daarmee gaan hij en zij de hele wereld over. De hele wereld. Zijn al 3 jaar onderweg inmiddels. Nu logeren ze bij ons in de tuin. Hele gezellige mensen met ontzettend interessante verhalen (moet ook wel als je zo een reis onderneemt, onder meer door de binnenlanden van Afghanistan en Rusland…). Blijven ook even hier, vertrek nog onbekend. Verder hebben we hier een paard gekocht, eentje van de buren overgenomen en in een aparte wei gezet. Staat leuk wel hoor. Wil alleen nog geen ‘poot’ geven.Woensdag gaan we nog even een afscheidstripje doen. 2 dagen binnenland naar Pikinslee, een dorp bewoon door rastafari’s. 4 uur rijden naar Atjoni, door stopt de weg, no moro, en dan 2 uurtjes met een bootje naar daar. Kijken wat Bob Marley zou doen if he still was with us, snap je. Kijken of ik een goede Bob zou maken, snapt u. Gezellig met mijn moeder, Jules, Huub, de twee aussies en ik dus. Dikke pret. Dan zaterdag host ik nog een bbq waar we de geschoten kaaiman te grill gaan leggen, you remember? Dan loopt het echt op zijn eind. Amsterdam, mi wakti no moro um lang, no directi- even hoor, even- joe sabi, nah?
Hier nog even Bertus met zijn drie nieuwe zussen....
En dan........ Ben je weer bij mij !!!!!!! X
voor floor: ik hoop dat jÃj nog wat met 'm kan: 't is echt wel bizar- iedere dag laat ie z'n turtle rondjes vliegen in de lucht, zoef en brrrroem geluiden erbij en een elastiekje om z'n hoofd, kortom: hopeloos geval en voor ons grote zorgen!
Goed verhaal maar als je besluit : "de geschoten kaaiman te grill gaan leggen," dan volgt er een, voor mij, onbegrijpelijke omschrijving van hoe dat gaat, of hoe lekker dat is? Dat hou ik nog te goed van je in het Nederlands en niet in een soort Papiamento graag!
Je bent welkom in Nederland maar denk wel dat je Inburgeringscursus 1 moet gaan volgen!
Tot gauw, Pap.
Ohjee Jules, wat doen jullie me aan???? Gelukkig heb ik ervoor gestudeerd, dus wat therapie sessies er tegen aan en hij is weer de oude! Haha.
Veel plezier bij de Rastafari's en maak er een mooi afscheid van daar, wordt het nu dan eindelijk Kaaiman steak of toch weer van die sate-sani, ;-)
Ga hier vast een paar zonnedansjes doen voor een lente-achtige terugkomst... (weet wat het is om in vrieskou terug te keren in de lage landen en dat gun ik niemand!)
ti alas je terug bent leer me dan skypen?ik genoot van je verhalen en dat zal zo blijven vanaf de perenboom veel liefs je tante
Goede reis terug Tyas!!!!