Afrikaanse Diamant

Kerst inzamel actie kindertehuis!

Help kinderen uit het kindertehuis een leuke kerst te hebben. Maak een bedrag over en van dat geld ga ik speelgoed en andere cadeautjes kopen om deze dan in een kindertehuis uit te delen. Ik was namelijk zondag in een kindertehuis, gerund door een Nederlands stel.

Het is een Ă©Ă©n gezinswoning, met 2 of 3 kamers (raakte even de tel kwijt
) waar Henk en Hermien (zij die het runnen) op een matras in de ‘woonkamer’ liggen met 2 kinderen aan het voeteneind. Ze hebben geen aansluiting op de waterleiding- zo hebben ze het regenseizoen ernstig verwelkomd (wordt opgevangen in tonnen en gebruikt). Wel hebben ze sinds kort elektriciteit god zij dank. In dat huis wonen zo een 10 kinderen hutje mutje (gelukkig is het warm in Suriname). Geld is er niet, voor niets- liefde is er genoeg. En het mooie is dat ondanks dat alles dat er niet is, deze kinderen en het echtpaar dat dit runt gelukkig zijn met dat wat ze wel hebben. Ontzettend blij zelfs. Zo hadden we wat oud speelgoed meegebracht toen we daar waren. Alles werd gelijk in gebruik genomen. De meiden gingen direct aan de wandel met poppenwagens.
Hele verhalen werden erbij gefantaseerd wat zij gingen doen “ik ga wandelen naar de stad, want mijn kind moet medicijnen hebben.” De jongens voerden gelijk een poppenkast-act op “Zijn er nog stoute kinderen in de zaal.” Werkelijk zo blij als een kind. Schitterend om te zien.

Nu wil ik deze kinderen iets geven voor kerst, net even iets extra’s dat zij anders moeten missen. Zo vanzelfsprekend als wij altijd iets extra’s hebben met kerst, zo werkt het voor deze kinderen niet. Daarom vraag ik om wat geld over te maken naar mijn rekening, en van dat geld ga ik dan wat voor hen kopen en ‘onder de kerstboom leggen’. De kleinste bedragen zijn al welkom. Al is het maar 5 euro (meer mag, maar niets moet), dan kan ik daarmee hier al iets leuks van kopen. Denk tijdens de kerst ook even aan anderen , en maak wat over op rekening 324416504 ten name van M.C. van Rossum. Vermeld even dat het voor de kinderen is en niet voor mijn bar-rekeningen
Nee zonder dollen, ik zal zorgen dat er wat moois naar hen gebracht wordt. Wat is nou 5 euro? Kleine moeite voor jou, maar brengt grote vreugde, geloof me!

Alvast bedankt.

Dominique

Heb wat overgemaakt voor je kerstactie!
Happy Xmas and a happy New Year to all!
And Peace in the World!

Floor

You're the best!!! Door dit soort acties gaan de vlinders in mijn buik nog sneller vliegen. Ik vind je te gek schatje. Goed idee! X

Jamie

Hee tyas(en de rest)! Goed idee, heb wat overgemaakt naar je rekening:) Hoe gaat het verder daar? En met huub heeft die het naar zijn zin? Groetjes! jamie

Daf

Ga t gelijk Doen ! You Rock Love u x sis

christa

Tuurlijk!

Mich&Loek

Tyas, Tyas-er, Tyast!!
Hebben net de kerstboom opgetuigd en zijn dus al helemaal in de kerstgedachte... Vinden het een geweldig idee en doen uiteraard mee!

mama

Hoi Ty,
Als jij nou belooft dat je vanavond eindelijk de kerstverlichting rondom het zwembad aanbrengt, dan zal ik nog wat voor de zielige kindjes bijdragen. Zo niet, dan ook. Toch?

Madelief

Goede actie! Wens jullie alvast n heel fijne kerst in de hitte!

Liefs,

Madelief

Matthew

Tyas goeie gast,

Ik hoop dat het niet te laat is maar ik maak nog wat over. Goeie actie van je man!!!

Fijne feestdagen. Ik hoop dat je er wat moois van maakt!! Groeten aan de familie!!

Greetz Matt